Geen vijfde titel op Masters voor judoka Polling

12 jan 2021, 13:30 Sport
geen vijfde titel op masters voor judoka polling
Judoka Kim Polling gaat aan haar vijfde deelname aan de Masters voor het eerst geen gouden medaille overhouden. De 29-jarige Polling, die in Doha haar rentree maakt op de tatami na dertien maanden afwezigheid, moest het in haar tweede partij in de klasse tot 70 kilogram afleggen tegen de Australische Aoife Coughlan.
Polling kan via de herkansingen nog wel een bronzen medaille pakken. In de strijd om de derde plaats treft ze Sanne van Dijke, haar concurrente in de strijd om een ticket naar de Olympische Spelen van Tokio. Van Dijke bereikte met twee overwinningen de halve finales, maar daarin moest ze het afleggen tegen de Japanse Yoko Ono.
Viervoudig Europees kampioene Polling was zonder al te hoge ambities naar Doha gegaan. "Ik heb vier keer meegedaan aan de Masters en vier keer goud gewonnen, dus wat dat betreft kan ik alleen maar verliezen als ik niet weer goud pak. Maar ik weet niet of dat realistisch is", zei de judoka die in november de EK in Praag oversloeg.
Frank de Wit staat in Doha in de finale van de klasse tot 81 kilogram. De 24-jarige De Wit, al min of meer zeker van deelname aan de Spelen, neemt het daarin op tegen de Georgiër Tato Grigalasjvili. In de klasse tot 63 kilogram bij de vrouwen is voor Sanne Vermeer brons het hoogst haalbare na de nederlaag in de halve finales tegen Nami Nabekura uit Japan. Geke van den Berg (eerste ronde) en Juul Franssen (herkansingen) werden uitgeschakeld in deze gewichtsklasse.