Van der Poel pakt DVV-trofee na lange solo

09 feb 2019, 16:24 Sport
van der poel pakt dvv trofee na lange solo
Mathieu van der Poel heeft ook het eindklassement in de DVV-Trofee op zijn naam geschreven. De 24-jarige wereldkampioen won de laatste cross in het Belgische Lille en bouwde zijn leiding in het klassement verder uit. Michael Vanthourenhout uit België eindigde in de Krawatencross als tweede, voor Toon Aerts.
Van der Poel kende op de Koppenbergcross, de eerste cross uit dit klassement, een zeldzame offday en moest na een 21e plaats een forse tijdsachterstand goedmaken. De Nederlander won vervolgens de crossen in Lille, Hamme, Antwerpen, Loenhout, Baal en Brussel. Hij had bij aanvang van de laatste cross 58 seconden voorsprong op Aerts.
Ook in Lille was Van der Poel ongenaakbaar. Hij begon al meteen in de eerste ronde aan een lange solo. Door een val zag hij zijn voorsprong nog even teruglopen, maar in de slotronden liep de kersverse wereldkampioen weer verder uit.