Van der Poel raakt leiderstrui in Luxemburg kwijt aan Vansevenant

20 sep , 15:34 Sport
anp200924164 1
DIEKIRCH (ANP) - Mathieu van der Poel is de leiderstrui in de Ronde van Luxemburg kwijtgeraakt aan Mauri Vansevenant. De Belg van Soudal Quick-Step kwam solo aan in de rit van Rosport naar Diekirch over 201,3 kilometer en had 41 seconden voorsprong op een groepje waarvan Van der Poel de sprint won en als derde eindigde. De Italiaan Davide Formolo werd tweede op 18 seconden.
Vansevenant was in de heuvelachtige rit in de finale weggesprongen met Formolo. De Belg probeerde de Italiaan al op een klimmetje op 12 kilometer van de streep te lossen, maar slaagde daar niet in. Op de laatste beklimming met nog 4 kilometer te gaan lukte dat wel. Klassementsleider Van der Poel ging in de slotfase met de Zwitser Marc Hirschi in de tegenaanval. Het tweetal kwam nog bij een achtervolgend groepje met daarin ook Nederlander Bart Lemmen, maar niet meer bij de twee renners vooraan.
In het algemeen klassement heeft Vansevenant met nog twee etappes te gaan 23 seconden voorsprong op Formolo. Van der Poel volgt op 34 seconden. De vierde etappe van zaterdag is een individuele tijdrit van 15,5 kilometer met start en finish in Differdange.