Van Empel verdedigt titel EK veldrijden op 'atypisch parcours'

24 okt , 9:33 Sport
anp241024110 1
ANP
PONTEVEDRA (ANP) - Fem van Empel verdedigt zondag 3 november in het Spaanse Pontevedra haar Europese titel in het veldrijden. De wereldkampioene voert de zevenkoppige selectie aan, met daarin ook de vrouw in vorm Ceylin del Carmen Alvarado. Puck Pieterse, die begin september de wereldtitel mountainbiken veroverde, is er niet bij. Zij zit nog in een rustperiode.
Bij de mannen zijn Lars van der Haar en Pim Ronhaar kanshebbers voor een medaille. Joris Nieuwenhuis, afgelopen winter winnaar van WK-zilver, herstelt nog van gordelroos en ontbreekt. Ook wereldkampioen Mathieu van der Poel rijdt het EK niet.
"Alle toppers die willen rijden, zijn er. En we starten ook zeker met ambities", zegt bondscoach Gerben de Knegt op de website van de KNWU. "Al moet ik wel zeggen dat we een atypisch crossparcours treffen in een stadspark met niet al te veel technische stukken. Ik verwacht daardoor een snelle, maar misschien ook wel tactische koers, waarin we op voorhand duidelijke afspraken moeten maken en de renners iets voor elkaar over moeten hebben."