Volleyballers ondanks nederlaag naar kwartfinale Nations League

10 jul 2022, 19:09 Sport
volleyballers verliezen laatste groepswedstrijd in nations league
ANP
De Nederlandse volleybalmannen mogen later deze maand meedoen aan de kwartfinales van de Nations League. Oranje liet zondag, door een nederlaag van 3-0 tegen Italië, de kans liggen om zich op eigen kracht te plaatsen. Omdat Polen vervolgens tegen Slovenië de eerste twee sets won, is Nederland alsnog zeker van een plek bij de beste acht landen. De kwartfinales zijn 20 en 21 juli in Bologna.
De setstanden bij Italië tegen Nederland waren 25-23 26-24 25-21. Oranje liet in de tweede set vier setpunten onbenut.
Bondscoach Roberto Piazza begon tegen Italië met Wessel Keemink (spelverdeler), Nimir Abdelaziz (diagonaal), Thijs ter Horst en Bennie Tuinstra (passer/lopers), Luuc van der Ent en Twan Wiltenburg (midden) en Robbert Andringa (libero). Nederland speelde goed mee met de Europees kampioen, maar maakte verdedigend net iets te veel fouten. Italië had succes met tactische ballen. Alessandro Michieletto benutte in de eerste set het setpunt voor de Italianen.
Oranje ging beter spelen en de winst in de tweede set lag voor het grijpen. Spelverdeler Keemink gaf al zijn aanvallers een kans, maar niemand slaagde erin het verlossende punt te maken. Italië pakte zes punten op rij en won de tweede set zo alsnog. In de derde set kon de ploeg van Piazza meekomen tot 12-11, waarna de Italianen definitief afstand namen.
De Nederlandse mannen doen dit jaar voor de tweede keer mee aan de Nations League. Vorig jaar eindigde de ploeg op de veertiende plek.