Volleyballers winnen in Nations League van Slovenië

21 jun 2022, 10:36 Sport
volleyballers winnen in nations league van slovenie
ANP
De Nederlandse volleyballers hebben in de Nations League Slovenië verslagen. In Quezon City op de Filipijnen won de ploeg van bondscoach Roberto Piazza met 3-0 van Slovenië, de nummer 2 van de laatste twee Europese kampioenschappen. De setstanden waren 25-17 25-21 26-24.
Voor de volleyballers is het de derde zege in de Nations League. Oranje won eerder van Iran en versloeg ook Australië. De volleyballers verloren van de Verenigde Staten en Japan.
Nimir Abdelaziz was topscorer aan Nederlandse kant met 18 punten. Bennie Tuinstra maakte 13 punten. Thijs ter Horst zorgde ook nog eens voor 12 punten. Bij de Slovenen scoorde Rok Mozic met 12 punten het meest.
De volleyballers wonnen de eerste twee sets overtuigend. In de derde set gaf de ploeg van Piazza een voorsprong weg en liep Slovenië zelfs uit naar 22-20. Onder aanvoering van Abdelaziz kwam Nederland terug en benutte op 25-24 het tweede matchpoint. Oranje speelt in de nacht van woensdag op donderdag (Nederlandse tijd) in de Filipijnen tegen olympisch kampioen Frankrijk.