Warriors beginnen nieuwe seizoen in NBA met overtuigende zege

19 okt 2022, 8:55 Sport
warriors beginnen nieuwe seizoen in nba met overtuigende zege
ANP
De basketballers van Golden State Warriors zijn het nieuwe seizoen in de NBA begonnen met een overtuigende zege. De kampioen van vorig seizoen luidde de nieuwe jaargang in met een 123-109-zege op Los Angeles Lakers.
Stephen Curry liet zich bij de seizoensopening direct gelden en was met 33 punten de topschutter van de avond. Aan de zijde van de Lakers nam LeBron James, begonnen aan zijn twintigste seizoen in de NBA, 2 punten minder voor zijn rekening.
Voor het duel ontvingen de spelers van de Warriors hun kampioenschapsring. Vorig seizoen werd in de finale Boston Celtics met 4-2 verslagen.
De Celtics begonnen hun jacht op de titel met een zege op Philadelphia 76ers. Het werd in de TD Garden in Boston 126-117. Jaylen Brown en Jayson Tatum waren beiden goed voor 35 punten namens de thuisploeg.
Zoals gebruikelijk omvat het NBA-seizoen in de reguliere competitie 82 wedstrijden voor alle dertig ploegen. De beste zestien teams spelen play-offs. De nieuwe kampioen wordt in juni volgend jaar gekroond.