Wielrenner Gilbert in Tour en vrijwel alle klassiekers

29 jun 2020, 12:42 Sport
wielrenner gilbert in tour en vrijwel alle klassiekers
ANP
De Belgische wielrenner Philippe Gilbert viert binnenkort zijn 38e verjaardag, maar de wereldkampioen van 2012 gaat het zeker nog niet rustiger aan doen. De renner van Lotto-Soudal presenteerde maandag zijn programma voor dit seizoen. Gilbert wil de Tour de France rijden en daarnaast vrijwel alle klassiekers.
De Belg start zijn seizoen op zaterdag 1 augustus in Strade Bianche, de eerste wedstrijd uit de UCI WorldTour die weer op het programma staat na een maandenlange onderbreking vanwege de coronacrisis. Gilbert doet daarna mee aan Milaan-Turijn (5 augustus), de klassieker Milaan-Sanremo (8 augustus), de Ronde van Wallonië (16-19 augustus) en op 29 augustus staat hij in Nice aan de start van de Tour de France.
In oktober heeft de Belg vrijwel alle uitgestelde voorjaarsklassiekers op zijn programma staan: Luik-Bastenaken-Luik, de Brabantse Pijl, de Amstel Gold Race, de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix. Al die koersen won Gilbert al eens in zijn rijke carrière. Vorig jaar was hij de beste in Parijs-Roubaix.