Wimbledon van start met drie Nederlandse mannen in het enkelspel

03 jul 2023, 3:58 Sport
wimbledon van start met drie nederlandse mannen in het enkelspel
ANP
Wimbledon gaat maandag van start met drie Nederlandse deelnemers in het mannenenkelspel. Tallon Griekspoor en Botic van de Zandschulp werden rechtstreeks toegelaten en afgelopen week wist Gijs Brouwer zich via de kwalificaties te verzekeren van deelname.
Griekspoor, Van de Zandschulp en Brouwer komen pas dinsdag in actie. Maandag wordt op het Centre Court de eerste wedstrijd volgens traditie gespeeld door titelhouder Novak Djokovic. Hij neemt het op tegen de Argentijn Pedro Cachín. Djokovic aast in Londen op zijn 24e grandslamtitel. Hij was tijdens de laatste vier edities van Wimbledon de beste.
In het vrouwentoernooi gaat de Poolse Iga Swiatek op voor haar vijfde grandslamtitel. De nummer 1 van de wereld is op Wimbledon nog nooit voorbij de vierde ronde gekomen.
In tegenstelling tot vorig jaar worden er op Wimbledon nu wel punten vergeven voor de wereldranglijst. Vorig jaar werden de Russen en Belarussen geboycot, waarna de tennisbonden besloten geen punten toe te kennen. Dit jaar doen de Russen en Belarussen onder neutrale vlag weer mee.