Zwemsters De Brouwer in Tokio naar finale bij duetten

03 aug 2021, 14:52 Sport
zwemsters de brouwer in tokio naar finale bij duetten
In het Tokyo Aquatics Centre hebben de synchroonzwemsters Noortje en Bregje de Brouwer zich bij de duetten geplaatst voor de finale. Ze voldeden aan de eis, een plaats bij de beste twaalf na twee onderdelen. Op de technische oefening eindigden de tweelingzussen (22) op de negende plaats. Na twee onderdelen staan ze eveneens negende.
De Nederlandse score op de technische oefening was 87,2612. Noortje en Bregje de Brouwer waren een dag eerder op de vrije oefening als tiende geëindigd. Ze kwamen toen uit op een totaal van 88,1667.
"We zijn erg blij met het behalen van de finale", zeiden de zusjes naderhand. "We hadden zeker niet verwacht dat we dit met een negende plaats zouden doen. Ons doel is bereikt, maar we gaan nog een keer proberen te pieken en voor het allerbeste resultaat te gaan in een olympische finale."
Bondscoach Esther Jaumà: "Normaal zijn de zusjes erg constant in de techniek omdat ze een erg goed technisch niveau hebben. Vandaag, zelfs met een paar kleine foutjes in het gelijktijdig bewegen, voldeden ze aan mijn verwachtingen met een mooie en krachtige routine. Het hoge niveau van de uitvoering bracht ze in de finale."
Voor die olympische finale is inmiddels geloot. Eerst zijn de landen aan de beurt die tussen de zevende tot en met twaalfde plaats zijn geëindigd. Nederland start als derde. Daarna komen de zes best gekwalificeerde duetten in actie.
Binnen de Griekse afvaardiging was er sprake van een coronabesmetting. Ze kwamen daardoor niet meer in actie.