Ajax wint met veel andere spelers saai duel met Willem II

27 okt , 18:29 Voetbal
anp271024118 1
AMSTERDAM (ANP) - Ajax heeft de thuiswedstrijd tegen Willem II niet benut om extra vertrouwen te winnen voor de komende duels met Feyenoord en PSV. Met veel andere spelers behaalde de Amsterdamse ploeg in een laag tempo een overwinning op de Brabantse club (1-0). Het publiek in de Johan Cruijff ArenA liet een paar keer hun onvrede blijken over het saaie spel van hun ploeg door te fluiten.
Trainer Francesco Farioli weet dat Ajax vorig seizoen veel punten heeft verspeeld na Europese duels. Na een zware reis naar Azerbeidzjan, waar de Amsterdammers donderdag Qarabag met 3-0 versloegen, koos de Italiaanse coach voor tien andere basisspelers. Alleen Daniele Rugani verscheen weer aan de aftrap. Keeper Remko Pasveer, Devyne Rensch, Josip Sutalo, Jorrel Hato, Jordan Henderson, Kenneth Taylor, Kian Fitz-Jim en Mika Godts kregen rust, waarschijnlijk ook met het oog op de komende duels met Feyenoord en PSV.
Brian Brobbey mocht wel aan de aftrap verschijnen. De spits, op zoek naar zijn eerste treffer van dit seizoen in de Eredivisie, werd in de openingsfase gevloerd door doelman Thomas Didillon-Hödl. Davy Klaassen eiste de strafschop op en schoot Ajax in de zesde minuut voor de 27e keer in de Eredivisie naar 1-0. Ajax speelde niet alleen met veel andere spelers. Farioli liet zijn ploeg ook met drie centrale verdedigers spelen. Owen Wijndal en Anton Gaaei waren de aanvallend ingestelde vleugelverdedigers van de thuisploeg.
Brobbey
Ajax slaagde er niet in het publiek te vermaken, met middenvelders als Branco van den Boomen en Benjamin Tahirovic die het spel zelden versnelden. Bertrand Traoré had nog af en toe een creatieve ingeving. Maar hij leidde vlak voor rust met balverlies ook bijna de gelijkmaker van Cisse Sandra in.
Brobbey mocht eindelijk een hele wedstrijd spelen. Hij verdiende een strafschop en miste een redelijke kans. Maar de spits kon net als zijn ploeggenoten niet overtuigen. Farioli liet Sutalo, Taylor, Godts, Henderson en Hato nog invallen. Ook zij konden niet voor opwinding zorgen bij de nummer 3 van de Eredivisie. Willem II leek genoegen te nemen met een nipte nederlaag en nam in de slotfase ook maar weinig risico.