Ajax wint zonder goed te spelen vrij eenvoudig van Qarabag

24 okt , 19:36 Voetbal
anp241024219 1
BAKOE (ANP) - Ajax blijft goed presteren in de Europa League. De club won, zonder goed te spelen, de uitwedstrijd tegen Qarabag (0-3), dat vanaf de vijftiende minuut met tien man voetbalde en in de slotfase nog een speler met een rode kaart van het veld zag gaan.
Ajax staat op 7 punten na drie duels in het hoofdtoernooi van het tweede toernooi voor clubteams van de UEFA. Het nog puntloze Maccabi Tel-Aviv is over twee weken de volgende tegenstander in Amsterdam.
Trainer Francesco Farioli hield naar eigen zeggen rekening met het zware programma voor zijn ploeg, dat volgende week binnen vier dagen tegen Feyenoord en PSV speelt. Brian Brobbey en Bertrand Traoré hoefden niet in actie te komen in de hoofdstad van Azerbeidzjan. Wout Weghorst verscheen wel aan de aftrap. Hij had in de laatste twee competitieduels als invaller slechts 37 minuten nodig voor drie doelpunten en een assist. Christian Rasmussen, die zijn uitverkiezing niet echt kon waarmaken, verving Traoré. Daniele Rugani maakte een betrouwbare indruk op de positie van de geschorste centrale verdediger Youri Baas.
Landskampioen
Qarabag, dat in de afgelopen tien jaar negen keer landskampioen werd, begon best aardig, maar een treffer van Leandro Andrade werd afgekeurd. Daarna dupeerde Júlio Romão de thuisploeg. De Braziliaan trok de doorgebroken Godts naar de grond en moest na een rode kaart het veld verlaten. Ook met een man meer speelde Ajax in een laag tempo en werd het nauwelijks gevaarlijk, totdat Kenneth Taylor in de 36e minuut de bal veroverde. De middenvelder speelde Weghorst aan, kreeg de bal via een tegenstander terug voor zijn voeten en kon vervolgens eenvoudig scoren (0-1).
Weghorst verzuimde de voorsprong van Ajax na rust te verdubbelen, maar Sutalo kon even later ook nog maar net de gelijkmaker van Andrade voorkomen. Trainer Farioli besloot Akpom na een uur als tweede spits naast Weghorst te brengen en hield Brobbey en Traoré op de bank. Ajax besliste de wedstrijd nadat het een strafschop mocht nemen na een forse maar op het oog faire schouderduw tegen Rasmussen. Weghorst benutte de strafschop en zag Akpom even later het derde doelpunt maken. Elvin Cafarquliyev bleef zijn frustraties in de slotfase niet de baas en moest met een tweede gele kaart van het veld.