Almere klopt NEC in slotfase en pakt eerste zege sinds februari

25 okt , 20:18 Voetbal
anp251024209 1
ALMERE (ANP) - Almere City FC heeft de eerste overwinning van dit seizoen te pakken. De thuiswedstrijd tegen NEC eindigde in 1-0. Almere maakte daarmee een einde aan een reeks van 21 achtereenvolgende competitieduels zonder zege. De laatste overwinning dateerde van 17 februari bij PEC Zwolle (0-1).
Almere sloeg in de 80e minuut toe en had veel geluk bij het doelpunt. Na een voorzet vanaf rechts schoot NEC-verdediger Bram Nuytinck de bal tegen zijn ploeggenoot Thomas Ouwejan aan. Via een boog verdween de bal in de verre hoek in het doel (1-0).
Voor rust had Almere al wat mogelijkheden gehad om te scoren. De grootste kans was echter voor de Japanner Koki Ogawa, die in de blessuretijd van de eerste helft van dichtbij naast kopte.
Ouwejan probeerde het in de 55e minuut van afstand, maar schoot in het zijnet. Aan de andere kant was hij even later wel trefzeker, in eigen doel. NEC miste in de slotfase nog een grote kopkans. Lasse Schöne viel in bij de Nijmegenaren en speelde zijn 450e duel in de Eredivisie.
Almere heeft na tien duels 6 punten en blijft op de zeventiende en voorlaatste plaats staan. NEC staat op 10 punten en is daarmee twaalfde.