AZ verliest bij Fortuna voor de derde keer in acht dagen tijd

06 okt , 20:02 Voetbal
anp061024128 1
SITTARD (ANP) - AZ heeft zijn derde nederlaag in acht dagen tijd geleden. De formatie van trainer Maarten Martens ging bij Fortuna Sittard met 1-0 onderuit. Rodrigo Guth tekende in de slotfase voor de enige treffer van het matige duel.
Ondanks de nederlaag blijft AZ op de derde plaats staan, met 16 punten uit acht wedstrijden. Nummer 10 Fortuna heeft na acht duels 10 punten.
AZ was tot vorig weekend nog ongeslagen dit seizoen, maar verloor vervolgens van FC Utrecht (1-2) en in de Europa League van Athletic Club (2-0). Tegen Fortuna bleek al snel dat de Alkmaarders opnieuw geen gemakkelijke wedstrijd zouden hebben. AZ speelde lange tijd te traag en te slordig om de thuisploeg in de problemen te brengen, terwijl Fortuna via Jasper Dahlhaus en Samuel Bastien dicht bij een treffer was.
Kans
Troy Parrott kreeg vlak voor rust de beste kans voor AZ, maar hij schoot tegen de keeper aan. Ruben van Bommel raakte daarna de rebound verkeerd. Fortuna had het verschil kunnen maken in de blessuretijd van de eerste helft. Na een overtreding op Makan Aïko mocht Alen Halilovic een penalty nemen, maar hij schoot tegen de paal.
Ryan Fosso raakte na rust ook het aluminium namens Fortuna, waarna AZ-middenvelder Zico Buurmeester met een fraai schot van afstand eveneens de paal raakte. Guth kopte uiteindelijk in de 78e minuut de 1-0 binnen uit een corner van Bastien.