Bayer Leverkusen na winst in De Kuip ook te sterk voor AC Milan

01 okt , 23:09 Voetbal
anp021024003 1
MILAAN (ANP) - Bayer Leverkusen heeft ook het tweede duel in de groepsfase van de Champions League gewonnen. Na de 4-0-zege in De Kuip was de Duitse landskampioen op eigen veld met 1-0 net te sterk voor AC Milan.
Leverkusen kwam in de 51e minuut op voorsprong. Victor Boniface schoot raak nadat Milan-doelman Mike Maignan een schot van Jeremie Frimpong niet onder controle had gekregen. Frimpong wist in het duel collega-international Tijjani Reijnders tegenover zich.
Internazionale, met Denzel Dumfries en Stefan de Vrij in de basis, had weinig moeite met Rode Ster Belgrado. Hakan Çalhanoglu opende in de 11e minuut de score met een vrije trap. Na een klein uur zorgde Marko Arnautovic voor de 2-0. Lautaro Martínez en Mehdi Taremi, de laatste uit een strafschop, voerden de score verder op.
Borussia Dortmund won met liefst 7-1 van Celtic, mede dankzij een hattrick van Karim Adeyemi. Donyell Malen ontbrak bij de thuisploeg wegens ziekte. Manchester City had geen enkele moeite met Slovan Bratislava. In Slowakije werd het 4-0 voor de Britten. City leidde al na acht minuten nadat Ilkay Gündogan via de voet van een verdediger had raak geschoten. Phil Foden scoorde nog voor rust. Na rust breidden Erling Haaland en James McAtee de voorsprong verder uit.