De Graafschap laat kans op gedeelde koppositie liggen

12 okt , 20:45 Voetbal
anp121024124 1
VELSEN (ANP) - De Graafschap is er in de eerste divisie niet in geslaagd op gelijke hoogte te komen met koplopers FC Den Bosch en Helmond Sport. De Doetinchemmers speelden gelijk bij Telstar (2-2) en hebben na tien duels 16 punten. Den Bosch en Helmond Sport staan op 18 punten en speelden een wedstrijd minder.
Aanvaller Zakaria Eddahchouri opende in de zesde minuut de score voor Telstar, toen hij slim wegliep bij een vrije trap. Jesse van de Haar maakte met een hard en laag schot over de grond, met zijn linkerbeen, na een half uur spelen gelijk. Enkele minuten later schoot Mats Seuntjens De Graafschap uit een hoekschop fraai op voorsprong (1-2).
Eddahchouri voorkwam een kwartier voor tijd met zijn tweede treffer een nederlaag voor Telstar (2-2) en is nu met acht doelpunten gedeeld topscorer van de eerste divisie. Telstar heeft 2 punten minder dan De Graafschap.