Duitsland koploper in poule Nederland na zege op Bosnië

11 okt , 20:49 Voetbal
anp111024190 1
ZENICA (ANP) - Duitsland heeft zijn ongeslagen status behouden in de Nations League met een uitzege op Bosnië en Herzegovina. De ploeg van bondscoach Julian Nagelsmann won in Zenica met 2-1. Duitsland heeft in de groep waarin ook Nederland zit de leiding genomen met 7 punten uit drie wedstrijden.
Bosnië hield een half uur stand. Toen was het verzet gebroken en begon Duitsland met scoren. Deniz Undav nam de eerste twee treffers voor zijn rekening. De eerste schoot hij binnen na een vernuftig passje van Florian Wirtz, die de bal na een vrije trap van Joshua Kimmich diep in het strafschopgebied aannam. De tweede was een intikker op een voorzet van Maximilian Mittelstädt. Ermedin Demirovic verrichtte in de eerste helft het enige wapenfeit voor Bosnië met een schot op de lat.
Na rust maakte Undav al snel zijn derde, maar de goal werd afgekeurd om buitenspel. Geleidelijk werd Bosnië wat gevaarlijker en in de 70e minuut viel de aansluitingstreffer. Aanvoerder Edin Dzeko kopte de bal uit een hoekschop van Ajacied Benjamin Tahirovic achter de Duitse keeper Alexander Nübel. Daarna moest Duitsland nog flink zijn best doen om de gelijkmaker te voorkomen.