Engelsen herstellen zich in Finland van nederlaag tegen Grieken

13 okt , 18:09 Voetbal
anp131024108 1
HELSINKI (ANP) - De Engelse voetbalploeg heeft zich in Helsinki hersteld van de nederlaag van donderdag op Wembley tegen Griekenland. De ploeg van bondscoach Lee Carsley was met 3-1 te sterk voor het nog puntloze Finland in groep B van League 2.
Hoewel de eerste kansjes voor de Finnen waren, kwamen de Engelsen in de achttiende minuut op voorsprong. Het voorwerk was van Angel Gomes, die met een pass door het midden Jack Grealish vrij voor doelman Lukas Hradecky zette. De aanvaller van Manchester City rondde bekwaam af.
Kort na rust moest Hradecky naar de grond om een schot van Cole Palmer te keren. Engeland ontsnapte niet veel later toen Fredrik Jensen verzuimde gelijk te maken. De oud-speler van FC Twente schoot van dichtbij over. Trent Alexander-Arnold verdubbelde een kwartier voor tijd de voorsprong voor Engeland met een geplaatste vrije trap. Declan Rice maakte er niet veel later zelfs 3-0 van, waarna Arttu Hoskonen de Finse toeschouwers in ieder geval één keer liet juichen.
Engeland heeft 9 punten uit vier duels. Griekenland, dat ook 9 punten heeft, kan zondagavond weer afstand nemen als het in Piraeus wint van Ierland.