FC Barcelona begint zware week met ruime zege op Sevilla

20 okt , 21:10 Voetbal
anp201024119 1
BARCELONA (ANP) - Koploper FC Barcelona heeft een week voor de Clásico tegen Real Madrid een ruime zege geboekt op middenmoter Sevilla. De ploeg van Oranje-international Frenkie de Jong, die op de bank bleef zitten, won de thuiswedstrijd met 5-1.
Met de negende zege in tien competitieduels komt Barcelona op 27 punten, 3 punten meer dan naaste belager Real Madrid. De nummers 1 en 2 van de ranglijst treffen elkaar zaterdag in de Spaanse hoofdstad. Drie dagen eerder speelt Barça nog tegen Bayern München in de Champions League.
Na een minuut stilte voor de onlangs overleden Johan Neeskens, oud-speler van Barcelona, nam de thuisploeg meteen het initiatief. Het overwicht leidde pas halverwege de eerste helft tot kansen, maar vervolgens maakte Barcelona het verschil met drie treffers in een kwartier.
Robert Lewandowski benutte een penalty voor de 1-0, waarna Pedri met een fraai schot van buiten het strafschopgebied de voorsprong verdubbelde. Topscorer Lewandowski maakte even later zijn twaalfde doelpunt van het seizoen door een schot van Raphinha in het doel te verlengen, 3-0. Barcelona-invaller Pablo Torre maakte in de slotfase nog twee treffers, tussendoor deed Stanis Idumbo Muzambo wat terug namens Sevilla, 5-1.