FC Utrecht evenaart clubrecord na zege met man meer op RKC

05 okt , 21:11 Voetbal
anp051024136 1
UTRECHT (ANP) - FC Utrecht heeft zijn zegereeks voortgezet tegen RKC Waalwijk. De nummer 2 van de Eredivisie versloeg in het eigen stadion de hekkensluiter met 3-2. RKC-verdediger Aaron Meijers benadeelde zijn ploeg door bij een 0-1-voorsprong in de 26e minuut met onbesuisde tackle een rode kaart te pakken.
Voor Utrecht was het de vijfde overwinning in de Eredivisie op rij, waarmee de formatie van Ron Jans het clubrecord uit 2000 en 2017 evenaarde. Utrecht heeft na zeven wedstrijden 19 punten, 5 punten minder dan PSV. De koploper heeft wel een wedstrijd meer gespeeld. RKC wacht nog altijd op zijn eerste punt.
De ploeg uit Waalwijk had slechts één treffer gemaakt in zijn laatste vijf duels, maar sloeg tegen Utrecht al in de tweede minuut toe. Na een goede pass van Tim van de Loo schoot Denilho Cleonise raak in de korte hoek, 0-1. RKC kwam daarna niet in de problemen tot het rood van Meijers, die werd weggestuurd na een harde charge op Paxten Aaronson. Twee minuten later kopte Nick Viergever de 1-1 binnen.
Utrecht was daarna dreigend via David Min, terwijl Dario van den Buijs een tweede doelpunt van Viergever voorkwam. De thuisploeg maakte het verschil net na rust. Aaronson tekende in de 51e minuut met een hard schot voor de 2-1, waarna Min een minuut later van afstand in de kruising schoot (3-1). RKC-invaller Richonell Margaret bracht in de 80e minuut de spanning terug door vanaf de stip de 3-2 te maken, maar verder kwamen de bezoekers niet. Mohamed Ihattaren viel in de 87e minuut in bij RKC.