Feyenoord gaat steeds beter spelen en stunt tegen Benfica

23 okt , 21:07 Voetbal
anp231024249 1
LISSABON (ANP) - Feyenoord gaat na een tegenvallende seizoenstart steeds beter voetballen. De ploeg van trainer Brian Priske maakte vooral voor rust veel indruk in de uitwedstrijd tegen Benfica en stuntte uiteindelijk met een zege van 1-3.
Zo vierde Feyenoord de tweede zege in drie duels in de Champions League en leed Benfica voor het eerst puntenverlies in de koningsklasse van het Europese clubvoetbal. De Portugezen vernederden eerder deze maand Atlético Madrid nog met 4-0.
Feyenoord begon met vertrouwen aan de wedstrijd in Estádio da Luz. Afgelopen zaterdag versloegen de Rotterdammers nog Go Ahead Eagles met 5-1. De ploeg uit Deventer had zich al lang niet meer zo kansloos gevoeld. Trainer Brian Priske zag geen reden om zijn basiself te wijzigen en koos voor dezelfde basisploeg. Gernot Trauner, volledig hersteld van een blessure, werd opnieuw verkozen boven Thomas Beelen.
Goals
Feyenoord nam in de twaalfde minuut de leiding. Igor Paixão reageerde goed op een lange trap van Quinten Timber en zag Ayase Ueda helemaal vrijstaan. De Japanse vervanger van de geblesseerde Santiago Giménez schoot beheerst raak (1-0). Ueda leek de score in de 24e minuut te verdubbelen. Maar de Turkse arbiter Halil Umut Meler keurde de treffer van de spits af. De videoscheidsrechter zag dat Jordan Lotomba een overtreding had gemaakt vlak voor het doelpunt van zijn ploeggenoot. De 19-jarige Antoni Milambo bracht Feyenoord in de 33e minuut alsnog op 0-2. De middenvelder speelde de bal eerst door de benen van de ervaren verdediger Nicolás Otamendi en verraste vervolgens ook de doelman van de thuisploeg.
Feyenoord speelde met lef en kwam voor rust verdedigend nauwelijks in de problemen. De bezoekers ontsnapten wel toen Alexander Bah op de paal kopte, na een foutje van doelman Timon Wellenreuther. Een treffer van Vangelis Pavlidis werd afgekeurd omdat zijn ploeggenoot Kerem Aktürkoglu buitenspel stond. De Griekse spits maakte afgelopen zomer de overstap van AZ naar Benfica. Oud-Feyenoorders Orkun Kökçü en Fredrik Aursnes hadden eveneens een basisplaats bij Benfica.
Trauner leek Feyenoord na rust naar 0-3 te schieten, maar ook die treffer werd afgekeurd omdat de videoscheidsrechter een buitenspelsituatie had gezien. Vervolgens maakte Aktürkoglu de wedstrijd weer spannend (1-2). Wellenreuther zag er niet helemaal goed uit bij die treffer maar voorkwam later wel tot tweemaal toe de gelijkmaker van de thuisploeg, die in het laatste half uur niet meer zo swingde als voor rust. Toch scoorden de Rotterdammers nog wel. Milambo tekende in blessuretijd voor de eindstand.