Gakpo helpt Liverpool met assist aan zege bij Crystal Palace

05 okt , 13:47 Voetbal
anp051024089 1
LONDEN (ANP) - Cody Gakpo heeft Liverpool met een assist aan een moeizame uitzege op Crystal Palace geholpen. De oud-aanvaller van PSV kreeg voor het eerst dit Premier League-seizoen een basisplaats van trainer Arne Slot en beloonde het vertrouwen al in de negende minuut met een afgemeten lage voorzet op Diogo Jota. De Portugees reageerde alert en maakte zo het enige doelpunt op Selhurst Park: 0-1.
Ook Ryan Gravenberch en aanvoerder Virgil van Dijk hadden een basisplaats bij koploper Liverpool. Gravenberch viel opnieuw op met een dominante rol op het middenveld. Jota wist in de 34e minuut een lage voorzet van de oud-speler van Ajax niet om te zetten in een tweede treffer.
Crystal Palace kreeg aan de andere kant ook genoeg kansen op een doelpunt. Al na zo'n twintig seconden ging een treffer van Eddie Nketiah niet door wegens buitenspel. Andere kansrijke pogingen werden gekeerd door Liverpool-doelman Alisson, die zich ruim tien minuten voor tijd moest laten vervangen met een hamstringblessure.
De van Feyenoord overgekomen Slot boekte zijn zesde zege in zijn eerste zeven competitieduels als trainer van Liverpool. De voorsprong op Manchester City en Arsenal bedraagt 4 punten. De concurrenten komen later op zaterdag nog wel in actie.