Go Ahead klimt naar subtop dankzij ruime zege op Heracles

06 okt , 12:20 Voetbal
anp061024075 1
DEVENTER (ANP) - Go Ahead Eagles heeft zich dankzij een overwinning op Heracles Almelo (4-1) in de subtop van de Eredivisie genesteld. De ploeg uit Deventer vergaarde in de laatste vier duels 10 punten.
Heracles, dat de laatste twee duels in de Eredivisie had gewonnen, was in de zeventiende minuut dicht bij een voorsprong. Luka Kulenovic kopte uit een voorzet van Ruben Roosken goed in, maar doelman Luca Plogmann redde. Kort voor rust was het wel raak. Ditmaal kopte Kulenovic, op aangeven van Mimeirhel Benita, naar de grond en was Plogmann kansloos.
Na tien minuten in de tweede helft kwam de thuisploeg op gelijke hoogte. Gerrit Nauber schoot van dichtbij raak, na mistasten van Heracles-doelman Fabian de Keijzer bij een hoekschop. Diezelfde doelman haalde met nog ruim een kwartier te spelen de doorgebroken Oliver Edvardsen onderuit. Mats Deijl benutte de door scheidsrechter Jeroen Manschot toegekende strafschop.
Victor Edvardsen besliste het duel in de 89e minuut. De Zweed scoorde van dichtbij op aangeven van zijn Noorse naamgenoot Oliver Edvardsen. Finn Stokkers maakte er diep in de extra tijd nog 4-1 van.
Go Ahead Eagles staat voorlopig vijfde, Heracles is elfde.