Italië blijft koploper na gelijkspel met tien man tegen België

10 okt , 20:59 Voetbal
anp101024231 1
ROME (ANP) - Italië heeft dankzij een zwaarbevochten 2-2-gelijkspel tegen België de koppositie behouden in groep 2 (divisie A) van de Nations League. De ploeg van bondscoach Luciano Spalletti leidde in Rome na een spetterende beginfase met 2-0, maar raakte het overwicht kwijt toen Lorenzo Pellegrini in de 39e minuut met een rode kaart van het veld moest. De Belgen namen met een man meer de regie over en stonden na een uur op gelijke hoogte. Italië hield in het laatste half uur stand.
De thuisploeg kwam al na een minuut op voorsprong. De eerste aanval leidde meteen tot een goal. Andrea Cambiaso werkte een voorzet van Federico Dimarco achter de Belgische doelman Koen Casteels. De Italianen zetten hun overmacht na 24 minuten om in een 2-0-voorsprong. Opnieuw waren Dimarco en Cambiaso betrokken bij een uitbraak, Mateo Retegui schoot de bal in de rebound binnen.
Kort na die tweede goal stond Italië ineens met een man minder op het veld. Pellegrini kreeg op advies van videoarbiter Rob Dieperink een rode kaart voor een tackle op de achillespezen van Arthur Theate. De Belgen scoorden uit de vrije trap. Youri Tielemans legde de bal opzij, die via Leandro Trossard voor de voeten van Maxim de Cuyper kwam. De verdediger krulde de bal langs de Italiaanse keeper Gianluigi Donnarumma. België drong na rust verder aan, met als beloning de gelijkmaker van Trossard in de 61e minuut. De ploeg van bondscoach Domenico Tedesco slaagde er niet meer in om de winnende goal te maken.