Juventus lijdt puntenverlies na eerste tegentreffer in competitie

06 okt , 12:56 Voetbal
anp061024082 1
TURIJN (ANP) - Juventus heeft in de thuiswedstrijd tegen Cagliari voor het eerst dit seizoen in de Serie A een doelpunt geïncasseerd. De treffer, uit een strafschop, bepaalde de eindstand op 1-1.
Juventus was na zes duels de enige ploeg in de Europese topcompetities zonder tegentreffer. Lang leek er ook een zevende wedstrijd bij te komen. Dusan Vlahovic had de thuisploeg na een kwartier op voorsprong gezet door een strafschop te benutten. Diezelfde Serviër miste in de 78e minuut vrij voor doelman Simone Scuffet.
Cagliari kreeg kort voor tijd na ingrijpen van de VAR een strafschop na een overtreding van Douglas Luiz op Roberto Piccoli. De Roemeen Razvan Marin, die één seizoen voor Ajax voetbalde, werd vanaf de stip de eerste speler die dit seizoen in de competitie kon scoren tegen Juventus.
De thuisploeg raakte kort voor tijd ook nog Francisco Conceição kwijt. De oud-Ajacied kreeg zijn tweede gele kaart. Juventus-middenvelder Teun Koopmeiners werd in de rust gewisseld.