Leverkusen verslaat Frankfurt, Simons helpt Leipzig aan zege

19 okt , 15:54 Voetbal
anp191024112 1
LEVERKUSEN (ANP) - Bayer Leverkusen heeft zich herpakt na het teleurstellende gelijkspel tegen Holstein Kiel (2-2) in het laatste duel voor de interlandperiode. De regerend kampioen draaide tegen Eintracht Frankfurt een achterstand om in een 2-1-zege. Xavi Simons hielp RB Leipzig met een treffer aan de koppositie dankzij een overwinning bij FSV Mainz 05, 0-2.
Leipzig heeft 17 punten na zeven duels, 2 punten meer dan naaste belager SC Freiburg. Bayern München heeft 14 punten, maar speelt zaterdagavond nog tegen VfB Stuttgart. Nummer 4 Leverkusen heeft eveneens 14 punten, Frankfurt heeft 1 punt minder.
Leverkusen kreeg in de negende minuut een uitgelezen kans om vanaf de stip de score te openen, maar Victor Boniface miste de penalty. Bundesliga-topscorer Omar Marmoush benutte even later wel een strafschop namens Eintracht Frankfurt, 0-1. Na een combinatie met Martin Terrier schoof Robert Andrich in de 25e minuut de 1-1 binnen.
Slalom
Boniface maakte zijn misser twintig minuten voor tijd goed door de winnende treffer te maken, 2-1. Oranje-verdediger Jeremie Frimpong werd tien minuten voor tijd gewisseld bij Leverkusen.
Mede dankzij een knap doelpunt van Simons won RB Leipzig met 2-0 bij FSV Mainz 05. De Oranje-international slalomde langs meerdere verdedigers, voordat hij tussen de benen van de keeper raakschoot. Willi Orbán tekende voor de tweede treffer van Leipzig. Simons en Lutsharel Geertruida speelden de hele wedstrijd bij de bezoekers.