ManUnited blijft ook tegen Fenerbahçe op gelijkspel steken

24 okt , 20:59 Voetbal
anp241024230 1
ISTANBUL (ANP) - Manchester United is er dit seizoen nog niet in geslaagd om een wedstrijd te winnen in de Europa League. De ploeg van trainer Erik ten Hag bleef tijdens het uitduel met Fenerbahçe steken op een gelijkspel (1-1). Dat gebeurde eerder ook tegen FC Twente (1-1) en FC Porto (3-3).
Christian Eriksen schoot United in de vijftiende minuut op voorsprong, op aangeven van Joshua Zirkzee die ook aan de aftrap verscheen. Youssef En-Nesyri tekende in de 49e minuut voor de gelijkmaker. Fenerbahçe staat na drie duels op 5 punten, United heeft 3 punten.
Het duel tussen de huidige nummer 4 van Turkije en nummer 12 van Engeland was een ontmoeting van oude bekenden. Aanvaller Dusan Tadic van Fenerbahçe nam het op tegen zijn voormalige trainer en veel ex-ploeggenoten bij Ajax. Coach Erik ten Hag had Matthijs de Ligt, Lisandro Martínez, André Onana en Noussair Mazraoui een basisplaats bij United gegeven. Antony mocht halverwege de tweede helft invallen. José Mourinho, coach van Fenerbahçe, won in 2017 met United de Europa League. En Sofyan Amrabat, middenvelder van de Turkse ploeg, speelde afgelopen seizoen nog op Old Trafford.
Zirkzee moest na 56 minuten plaatsmaken voor Rasmus Højlund. Trainer Mourinho werd in de openingsfase van de tweede helft naar de tribune gestuurd na aanmerkingen op de arbitrage. Antony raakte in de slotfase ogenschijnlijk zwaar geblesseerd. De invaller van United moest met een brancard van het veld.