ManUnited mist veel kansen en verliest na omstreden penalty

27 okt , 16:15 Voetbal
anp271024103 1
LONDEN (ANP) - Trainer Erik ten Hag blijft met Manchester United teleurstellend presteren. Hij zag hoe zijn ploeg veel kansen miste in het uitduel met West Ham United en uiteindelijk met 2-1 verloor.
De Nederlandse aanvaller Crysencio Summerville opende in de 74e minuut de score voor de thuisploeg. Casemiro maakte in de slotfase gelijk, op aangeven van de ingevallen Joshua Zirkzee. West Ham United mocht in blessuretijd een strafschop nemen. Matthijs de Ligt zou een overtreding hebben gemaakt volgens de arbitrage, maar dat was op de televisiebeelden nauwelijks te zien. Jarrod Bowen scoorde wel vanaf 11 meter.
Manchester United staat na vier nederlagen in negen competitiewedstrijden op de veertiende plaats van de ranglijst. Zo blijft de positie van trainer Ten Hag flink onder druk staan. Afgelopen week publiceerden Engelse kranten opnieuw lijsten met mogelijke opvolgers. Xavi, de voormalige trainer van FC Barcelona die momenteel zonder club is, werd ook genoemd.
Manchester United kreeg voldoende kansen om de wedstrijd al voor rust te beslissen. Maar trainer Ten Hag zag zijn spelers de ene na de andere kans missen. Diogo Dalot schoot zelfs over toen hij Lukasz Fabianski, de doelman van West Ham United, al had omspeeld.