Matchwinner Pavlidis wil zege Grieken niet vieren na dood Baldock

11 okt , 10:07 Voetbal
anp111024096 1
LONDEN (ANP/RTR) - Matchwinner Vangelis Pavlidis heeft zijn overleden collega-international George Baldock herdacht na de knappe zege van Griekenland op Engeland (1-2). "We hebben alles voor hem gegeven", zei de oud-speler van AZ na de overwinning van donderdag.
Baldock (31) werd woensdag dood aangetroffen in het zwembad van zijn woning in een buitenwijk van Athene. Een dag later speelde Griekenland op Wembley een Nations League-wedstrijd tegen Engeland. Na het gewonnen duel poseerden de Grieken voor het uitvak met een shirt met daarop de naam van Baldock.
"Het was een hele speciale dag en wedstrijd voor ons. Onze gedachten zijn bij George", keek Pavlidis terug. "Het is niet het moment om over voetbal te praten. Hij maakte deel uit van onze ploeg. We zullen hem heel erg gaan missen. We hebben een overwinning geboekt, maar we willen het niet vieren. Er zijn geen woorden voor."
Pavlidis, gedeeld topscorer van de Eredivisie vorig seizoen, maakte aan het begin van de tweede helft de openingstreffer. Jude Bellingham hielp Engeland drie minuten voor tijd langszij, maar Pavlidis tekende in de blessuretijd voor de winnende treffer, 1-2.