Messi bezorgt Inter Miami Supporters' Shield met twee doelpunten

03 okt , 6:50 Voetbal
anp031024063 1
COLUMBUS (ANP) - Lionel Messi heeft zich met Inter Miami in de Amerikaanse Major League Soccer (MLS) verzekerd van de eerste plaats na de reguliere competitie. De Argentijn, net terug van een blessure, bewees zijn waarde door in de uitwedstrijd tegen Columbus Crew twee keer te scoren: 2-3.
Beide doelpunten van de Argentijnse stervoetballer vielen kort voor de pauze. Eerst werkte hij af na een assist van Jordi Alba, enkele minuten later benutte Messi een vrije trap, goed voor zijn zestiende en zeventiende competitiedoelpunt. In de tweede helft kwam ook Luis Suárez tot scoren voor Inter Miami.
Met 68 punten uit 32 wedstrijden is Miami nu al zeker van de koppositie na het reguliere seizoen, dat 34 speeldagen telt. Het levert de club van mede-eigenaar David Beckham het zogenoemde Supporters' Shield op. Inter Miami heeft in de play-offs telkens het thuisvoordeel. In de play-offs wordt gestreden om de landstitel.