NAC Breda wint met tien man van NEC in tijdelijk gestaakt duel

05 okt , 19:03 Voetbal
anp051024123 1
BREDA (ANP) - NAC Breda heeft met tien man een nipte zege geboekt op NEC: 1-0. De Tsjech Dominik Janosek maakte in de 82e minuut het winnende doelpunt uit een vrije trap. De wedstrijd was kort daarvoor tijdelijk gestaakt omdat er voorwerpen op het veld waren gegooid. Een kwartier later werd het duel hervat door scheidsrechter Ingmar Oostrom, die zou zijn bekogeld met een muntje.
De Brabanders eindigden het duel voor eigen publiek met een man minder. De Portugees Saná Fernandes kreeg in de 69e minuut rood voor een harde overtreding. Kort daarna werd ook keeperstrainer Gabor Babos weggestuurd met twee keer geel, wegens commentaar op de leiding.
NAC trad aan zonder Matthew Garbett en Fredrik Oldrup Jensen, die disciplinair geschorst waren. "Het is vooral gedrag, om niet alles in het werk te stellen om het team te helpen", zei trainer Carl Hoefkens voor de aftrap voor de camera van ESPN.
Voor NAC was het de derde zege van het seizoen. Eerder werden Ajax (2-1) en Fortuna Sittard (1-0) verslagen.