Oostenrijk achterhaalt Noorwegen met overtuigende zege

13 okt , 20:59 Voetbal
anp131024121 1
LINZ (ANP) - Oostenrijk heeft Noorwegen dankzij een overtuigende 5-1-zege achterhaald in de Nations League-poule. Voormalig FC Twente-aanvaller Marko Arnautovic legde de basis voor de thuiszege op de Noren met doelpunten vroeg in de eerste en tweede helft. Een Noorse treffer van oud-FC Groningen-spits Alexander Sørloth was lang niet voldoende voor een resultaat in Linz.
Philipp Lienhart, Stefan Posch en Michael Gregoritsch hielpen Oostenrijk in de tweede helft flinke afstand te nemen van de Noren. Oostenrijk, Noorwegen en Slovenië hebben in groep 3 van League B nu alle drie 7 punten. Kazachstan staat op 1 punt.
Griekenland won, in een duel dat onder leiding stond van scheidsrechter Joey Kooij, thuis met 2-0 van Ierland. Ook deze wedstrijd stond nog in het teken van de eerder deze week overleden Griekse international George Baldock. Aanvoerder Tasos Bakasetas droeg de openingstreffer op aan zijn oud-ploeggenoot. In de blessuretijd scoorde Petros Mantalos nog.
Het nog foutloze Griekenland gaat aan de leiding in groep 2 van League B met 12 punten, Engeland volgt met een achterstand van 3 punten.