Oranje kan Duitsland nauwelijks partij bieden in München

14 okt , 20:42 Voetbal
anp141024197 1
MÜNCHEN (ANP) - Het Nederlands elftal heeft de uitwedstrijd tegen Duitsland in de Nations League vrij kansloos verloren (1-0). Oranje werd het grootste deel van de wedstrijd redelijk weggespeeld en kwam slechts eenmaal echt dicht bij een doelpunt. Xavi Simons raakte met een afstandsschot de lat.
Duitsland miste voor rust enkele grote kansen. Uiteindelijk maakte Jamie Leweling in de 64e minuut het enige doelpunt (1-0). Hiermee verstevigde Duitsland zijn koppositie in de poule en verzekerde zich van een plaats in de kwartfinale van de Nations League. Nederland en Hongarije hebben elk 5 punten, terwijl Bosnië en Herzegovina op 1 punt blijft steken. Oranje sluit de groepsfase volgende maand af met een thuisduel tegen Hongarije en een uitwedstrijd tegen Bosnië en Herzegovina. Ook de nummer 2 van de poule kwalificeert zich voor de kwartfinale.
Nederland miste belangrijke spelers zoals Virgil van Dijk, Nathan Aké, Frenkie de Jong, Teun Koopmeiners, Jerdy Schouten en Memphis Depay. Duitsland slaagde er beter in het ontbreken van vedetten als Jamal Musiala, Niclas Füllkrug en Kai Havertz op te vangen.