Portugal mede dankzij Silva en Ronaldo ook foutloos in Polen

12 okt , 20:53 Voetbal
anp121024127 1
WARSCHAU (ANP) - Portugal heeft een grote stap gezet op weg naar de kwartfinales van de Nations League. De winnaar van het toernooi in 2019 versloeg Polen in Warschau met 3-1. Portugal is na drie speelronden nog zonder puntenverlies in groep 1 van divisie A.
Het eerste doelpunt van Portugal, in de 26e minuut, was een mooie. Na een pass achter de verdediging legde de doorgelopen Bruno Fernandes de bal knap terug. Bernardo Silva rondde af (0-1). Rafael Leão leek na een lange rush in de 37e minuut op weg naar de tweede treffer voor Portugal. De bal stuitte terug het veld in, waarna aanvoerder Cristiano Ronaldo de rebound benutte.
Ronaldo deed een uur lang mee en werd toen gewisseld. Polen scoorde in de 78e minuut via Piotr Zielinski tegen. Jan Bednarek bepaalde in de slotfase de eindstand (1-3) door de bal achter zijn eigen doelman te glijden.
Achter Portugal staat Kroatië op de tweede plek met 6 punten. Polen heeft 3 punten en Schotland is puntloos. De eerste twee landen gaan naar de kwartfinales.