PSV maakt indruk maar laat Sporting toch op gelijke hoogte komen

01 okt , 21:07 Voetbal
anp011024277 1
EINDHOVEN (ANP) - PSV heeft zichzelf tekort gedaan in de thuiswedstrijd tegen Sporting Portugal in de Champions League. De kampioen van Nederland verzuimde na rust uit te lopen naar 2-0 en meer en werd daarvoor in de slotfase bestraft. Daniel Braganca maakte in de 84e minuut de gelijkmaker die de meeste fans in het Philips-stadion niet meer zagen aankomen (1-1). Vlak voor die treffer miste Johan Bakayoko namens de thuisploeg voor een verlaten doel.
Zo heeft PSV slechts een puntje verzameld in de eerste twee speelronden van de koningsklasse van het Europese clubvoetbal, met wedstrijden tegen Paris Saint-Germain, Girona, Sjachtar Donetsk, Stade Brest, Rode Ster Belgrado en Liverpool nog voor de boeg.
Trainer Peter Bosz vindt Noa Lang en Rick Karsdorp nog niet fit genoeg voor een basisplaats. Daarom speelde Malik Tillman weer als linksbuiten en was er voor Guus Til een plek vrij op het middenveld. De thuisploeg startte ook met Mauro Júnior en Matteo Dams. Beide vleugelverdedigers werden een paar keer ogenschijnlijk eenvoudig uitgespeeld, maar beperkten uiteindelijk de schade.
Andere middelen
PSV deed technisch en tactisch zeker niet onder voor de bezoekers. Maar zoals veel Portugese teams had ook Sporting andere middelen. De spelers van de koploper probeerden van alles om de thuisploeg uit te dagen, zonder succes. PSV bleef kalm en kwam door een van de beste spelers op het veld op voorsprong. Jerdy Schouten onderschepte na een kwartier een risicovolle pass van Zeno Debast en scoorde beheerst: 1-0.
Schouten domineerde op het middenveld. Hij verdeelde het spel, won veel duels en veroverde vaak de bal. Ook Ryan Flamingo viel op. Bosz had in zijn wedstrijdbespreking extra aandacht besteed aan Viktor Gyökeres. Maar de Zweedse spits had het lastig tegen de verdediger die vorig seizoen nog voor FC Utrecht uitkwam.
Jammer voor PSV was dat het team in de openingsfase van de tweede helft niet verder afstand nam. Saibari trapte rakelings naast en Til schoot over. Ook Luuk de Jong wist een technisch hoogstandje niet te bekronen met een tweede treffer. Met de voor Mauro Juniór en Saibari ingevallen Karsdorp en Lang bleef de thuisploeg op zoek naar een doelpunt dat het duel kon beslissen. Die treffer bleef uit. Lang leidde zelfs nog een grote kans voor de bezoekers in. Maar Eduardo Quaresma gleed uit toen hij van de fout van de linksbuiten van PSV wilde profiteren. Even daarna liet Braganca de bezoekers alsnog juichen.