PSV wankelt maar blijft met tien man overeind tegen Sparta

05 okt , 20:09 Voetbal
anp051024129 1
EINDHOVEN (ANP) - PSV heeft met heel veel moeite ook het achtste duel in de Eredivisie gewonnen. De koploper speelde nagenoeg de hele tweede helft met tien man na een rode kaart van Matteo Dams. Toch werd Sparta Rotterdam met 2-1 verslagen.
Tobias Lauritsen schoot Sparta op voorsprong. PSV kwam op gelijk hoogte nadat de ongelukkige Arno Verschueren een schot van Olivier Boscagli van richting had veranderd. Luuk de Jong tekende vlak voor rust voor een fraaie 2-1.
Dams kreeg een rode kaart voor het neerhalen van de doorgebroken Camile Neghli. PSV verloor ook De Jong, die met een hoofdwond van het veld moest. PSV wankelde vooral in de slotfase. Invaller Shunsuke Mito miste in blessuretijd een grote kans. Vervolgens voorkwam doelman Walter Benítez ook nog met een schitterende reflex de gelijkmaker van Rick Meissen. Daarna werd er nog een doelpunt van Mike Eerdhuijzen van Sparta afgekeurd omdat hij nipt buitenspel stond.