RKC Waalwijk laat tegen FC Twente eerste seizoenszege schieten

19 okt , 20:09 Voetbal
anp191024148 1
WAALWIJK (ANP) - RKC Waalwijk heeft tegen FC Twente het eerste punt van het seizoen gepakt in de Eredivisie. Lang leek er een overwinning in te zitten voor de ploeg van Henk Fraser, maar in de extra tijd maakte de ingevallen Carel Eiting alsnog gelijk: 2-2. RKC blijft daardoor laatste met 2 punten minder dan Almere City FC.
Sem Steijn zette de nummer 4 van de Eredivisie al in de 8e minuut op voorsprong met zijn achtste treffer van het seizoen. Het was een kopbal, op aangeven van Bart van Rooij. RKC kwam in de 23e minuut op gelijke hoogte. Richonell Margaret schoot van dichtbij raak uit een voorzet van Juan Familia-Castillo.
Kort na rust stond de thuisploeg op voorsprong. Twente-doelman Lars Unnerstall schoof de bal in de voeten van Silvester van der Water, die zijn eerste basisplaats bij de Waalwijkers opfleurde met een doelpunt: 2-1. Mitchell van Bergen was even daarna bijna goed voor de gelijkmaker, maar Yanick van Osch voorkwam een doelpunt zoals hij zich in de 65e minuut ook goed opstelde toen Steijn dreigde te scoren. Van Osch had geluk toen Mees Hilgers slechts de paal trof. De inzet van Eiting in de blessuretijd was hem te machtig.
FC Twente speelde in een speciaal shirt, ontworpen ter gelegenheid van het 60-jarig bestaan in 2025. De Enschedese club ontstond in 1965 na een fusie tussen Enschedese Boys en Sportclub Enschede.