Slot met Liverpool terug aan kop na zege op Chelsea

20 okt , 17:41 Voetbal
anp201024101 1
LIVERPOOL (ANP) - Liverpool heeft de koppositie in de Premier League weer overgenomen van Manchester City. De ploeg van coach Arne Slot won op het eigen Anfield met 2-1 van Chelsea.
Liverpool staat op 21 punten. Dat is er één meer dan Manchester City, dat eerder zondag met 2-1 won van Wolverhampton Wanderers. Chelsea staat zesde met 14 punten.
Slot liet Liverpool beginnen met Virgil van Dijk, Ryan Gravenberch en Cody Gakpo. De thuisploeg kwam op voorsprong dankzij een benutte strafschop van Mohamed Salah. Liverpool leek vlak voor rust zelfs op 2-0 te komen door een intikker van Gakpo, maar het doelpunt werd afgekeurd om buitenspel van Salah.
In de tweede helft kwam Chelsea op gelijke hoogte via Nicolas Jackson. Die werd de diepte ingestuurd en rondde goed af. Het doelpunt werd aanvankelijk afgekeurd om buitenspel, maar na ingrijpen van de VAR keurde scheidsrechter John Brooks de treffer toch goed. Drie minuten later stond Liverpool weer voor. Curtis Jones nam de voorzet van Salah goed aan en tikte de bal langs keeper Robert Sánchez. Christopher Nkunku kreeg in de extra tijd nog een grote kans op de gelijkmaker, maar kon de voorzet van Pedro Neto niet binnentikken.