Spanje na ruime zege op tiental Servië naar kwartfinales

15 okt , 20:51 Voetbal
anp151024229 1
CÓRDOBA (ANP) - Spanje is na vier speelronden al zeker van een plek in de kwartfinales van de Nations League. De regerend Europees kampioen won met 3-0 van Servië, dat het laatste kwartier met een man minder speelde na een rode kaart voor Strahinja Pavlovic.
Aymeric Laporte zette de Spanjaarden in Córdoba al in de vijfde minuut op voorsprong. De verdediger kopte de bal bij de tweede paal raak (1-0). De overige treffers vielen na rust. Álvaro Morata schoot eerst nog een strafschop hoog over, maar had in de 65e minuut met een geplaatst schot wel succes. Kort na de rode kaart voor Pavlovic schoot Álex Baena op fraaie wijze een vrije trap in het doel: 3-0.
Denemarken speelde in dezelfde poule gelijk bij Zwitserland (2-2) Christian Eriksen had met een assist en een doelpunt een belangrijk aandeel in het punt van de Denen, die met 7 punten op de tweede plaats staan. Servië heeft 4 punten en Zwitserland 1 punt. De eerste twee landen gaan naar de kwartfinales.