Ten Hag wint met United voor het eerst sinds medio september

19 okt , 16:09 Voetbal
anp191024116 1
MANCHESTER (ANP) - Middenmoter Manchester United heeft zijn eerste overwinning sinds medio september behaald. De formatie van de bekritiseerde Erik ten Hag boekte op Old Trafford een moeizame 2-1-zege op Brentford.
United had sinds een ruime overwinning in de League Cup op derdeklasser Barnsley vijf wedstrijden in alle competities niet gewonnen. De teleurstellende resultaten zorgden dat de druk op Ten Hag de laatste tijd weer opliep.
Ook tegen Brentford begon United moeizaam. De bezoekers, die een reputatie hebben van vroege treffers, kregen in de derde minuut al een grote kans via Kevin Schade. Even later liep Matthijs de Ligt een bloedende hoofdwond op, nadat hij op de knie van een tegenstander had gekopt.
United kwam na de openingsfase beter in de wedstrijd. Na een foutje van Brentford-keeper Mark Flekken was Rasmus Højlund dicht bij de 1-0, waarna Christian Eriksen en vooral Alejandro Garnacho goede kansen misten. In de blessuretijd van de eerste helft moest De Ligt opnieuw behandeld worden aan zijn wond, waarna Brentford tegen tien man de score opende. De vrijstaande Ethan Pinnock kopte raak uit een corner, 0-1.
United poetste meteen na rust de achterstand weg. Garnacho schoot de thuisploeg met een fraaie volley langszij, waarna Højlund na een snelle combinatie de bal over Flekken wipte, 2-1. Invaller Joshua Zirkzee kreeg in de slotfase nog een kans namens United, maar zijn aanname was niet goed. Brentford-verdediger Sepp van den Berg werd vlak voor tijd gewisseld.