Vinícius helpt Real Madrid aan zege op Celta

19 okt , 21:09 Voetbal
anp191024159 1
VIGO (ANP) - Real Madrid heeft drie dagen voor de thuiswedstrijd in de Champions League tegen Borussia Dortmund de uitwedstrijd tegen Celta met 2-1 gewonnen. Door die zege kwam Real in La Liga op gelijke hoogte met koploper Barcelona, dat zondag pas in actie komt tegen Sevilla.
Kylian Mbappé, in de basis ondanks rumoer rond zijn mogelijke betrokkenheid bij een verkrachtingszaak in Zweden, opende in de 20e minuut de score voor Real Madrid. De jonge Zweed Williot Swedberg maakte kort na rust gelijk.
Vinícius Júnior bracht met zijn vijfde doelpunt van het seizoen Real Madrid in de 66e minuut weer op voorsprong. De Braziliaan rondde af na een knappe pass van de net daarvoor ingevallen Luka Modric. De beste kansen waren daarna voor Celta, maar Thibaut Courtois werd niet gepasseerd.