Volendam klopt FC Den Bosch en meldt zich in subtop

22 okt , 20:00 Voetbal
anp221024230 1
VOLENDAM (ANP) - FC Den Bosch heeft bij FC Volendam de tweede nederlaag van het seizoen geleden. De thuisploeg won met 3-2 dankzij een doelpunt van Elvis Manu, de oud-Feyenoorder die na een verblijf in onder meer Turkije, China en Polen begin oktober een contract tekende bij Volendam.
FC Den Bosch, dat als koploper aan de elfde speelronde van de Keuken Kampioen Divisie begon, kwam al in de 5e minuut op voorsprong. Byron Burgering verraste doelman Kayne van Oevelen met een niet zo hard maar geplaatst schot in de verre hoek. Amper twee minuten later stond het alweer gelijk. Brandley Kuwas schoot raak. Het was de tweede treffer voor de 32-jarige aanvaller, die dit najaar terugkeerde bij de club waarvoor hij eerder drie seizoenen uitkwam.
Nog voor rust zette Nick de Groot de Bosschenaren weer op voorsprong, maar doelpunten van Xavier Mbuyamba en Manu brachten de zege bij de Volendammers, die zich daarmee in de subtop meldden. Den Bosch staat nu derde, achter Helmond Sport en Excelsior.