Willem II bezorgt Almere City zesde nederlaag in Eredivisie

04 okt , 20:00 Voetbal
anp041024201 1
ALMERE (ANP) - Willem II heeft Almere City de zesde nederlaag in de Eredivisie bezorgd. De Tilburgers van coach Peter Maes wonnen in Almere met 1-0 door een doelpunt van Amar Fatah.
Willem II heeft door de zege 11 punten en klimt daarmee voorlopig naar de vijfde plaats. Almere City blijft met 2 punten op de zeventiende plaats.
De thuisploeg van coach Hedwiges Maduro had de beste kansen in de eerste helft, maar kon die niet verzilveren. Willem II leek een strafschop te krijgen. Scheidsrechter Jannick van der Laan wees naar de stip na een tackle van Ricardo Visus op Rob Nizet. Na het zien van de videobeelden trok hij die beslissing echter in.
Ook in de tweede helft had Almere kansen op een treffer via Anas Tahiri en Thom Haye, die in het verleden nog voor de Tilburgers speelde. Thomas Didillon-Hödln stopte ook nog inzetten van Haye en Logan Delaurier Chaubet. Invaller Fatah schoot via de onderkant van de lat raak voor Willem II en vergrootte daarmee de zorgen voor Maduro en zijn spelers.