Willem II en Fortuna stellen publiek teleur met 0-0-gelijkspel

20 okt , 12:23 Voetbal
anp201024062 1
TILBURG (ANP) - Willem II en Fortuna Sittard hebben in hun onderlinge duel in Tilburg niet weten te scoren. De Limburgers kwamen daar via onder anderen Alen Halilovic en Makan Aïko nog het dichtst bij, maar Willem II-keeper Thomas Didillon-Hödl voorkwam een Sittardse treffer. Door de 0-0 houdt nummer 8 Willem II de ploeg van trainer Danny Buijs twee plekken onder zich op de ranglijst.
Willem II-speler Cisse Sandra kreeg de eerste kans, maar de Belg schoot na een goede aanname net naast. Vervolgens was Fortuna de betere ploeg. Na een counter kreeg de Kroaat Halilovic de bal niet over de Franse doelman Didillon-Hödl heen. Een kleine tien minuten voor rust had Didillon-Hödl een overtreding nodig om te voorkomen dat Aïko verder naar het lege doel kon lopen, wat scheidsrechter Rob Dieperink bestrafte met een gele kaart.
In de tweede helft hield met name Willem II moeite om het spel te maken. Maar ook Fortuna kon niet voldoende brengen om de tweede uitzege van het seizoen te boeken.