Video van schoonmakende Rutte na morsen koffie gaat wereldwijd viral

Voor schoonmaken draait premier Mark Rutte zijn hand niet om. Dat blijkt uit een video die wereldwijd viral is gegaan. In het filmpje is te zien hoe Rutte zijn bekertje koffie op de grond laat vallen en de smurrie vervolgens zelf schoonmaakt.

Als Rutte naar het coalitieberaad in Den Haag loopt en door de beveiligingspoortjes gaat, laat hij zijn bekertje met koffie vallen. Menig politicus zou de schoonmaakploeg inschakelen om het gemorste goedje op te laten dweilen, maar de premier pakt het anders aan. Hij vraagt de schoonmakers om een mop en gaat zelf aan de slag. Hij slaat hierbij geen spatje over.

Schoonmaakpersoneel juicht en applaudisseert

Het schoonmaakpersoneel kan de actie van Rutte duidelijk waarderen. Ze juichen hem toe en applaudisseren voor hem. Ook de buitenlandse media vinden de actie van onze premier geslaagd. Van Frankrijk tot India en van Amerika tot Saoedi-Arabië, de video staat wereldwijd in de belangstelling. Zo omschrijft de BBC Rutte als ‘de eerste premier die eindelijk zijn eigen zooi opruimt’. En de Indian Express is van mening dat hij ‘de harten van mensen wereldwijd heeft geraakt’.

https://twitter.com/BBCWorld/status/1004079887169269766

https://twitter.com/dwnews/status/1004111871610253312

Op sociale media is er een kamp die lovend is over de actie en een kamp die sceptisch is. De laatste groep denkt dat Rutte zijn koffie opdweilde, of zelfs heeft laten vallen, als publiciteitsstunt.

Lees ook:

https://twitter.com/Vlooienbaalcom/status/1003697605753352192