Schulting na tweede goud niet bezig met tweestrijd met Schouten

13 feb 2022, 16:31 Sport
schulting na tweede goud niet bezig met tweestrijd met schouten
ANP
Suzanne Schulting kwam zondag dankzij winst met de aflossingsploeg bij de Spelen qua in Beijing gewonnen olympische titels op gelijke hoogte met Irene Schouten. De shorttrackster won eerder in het toernooi goud op de 1000 meter, terwijl langebaanschaatsster Schouten de 3000 en 5000 meter op haar naam schreef.
Schulting is er niet mee bezig wie de 'koningin van de Spelen' wordt, zei ze in het Capital Indoor Stadium. "Ik heb echt helemaal niets met Irene Schouten te maken. Met alles respect: wij zijn hier een shorttracktoernooi aan het rijden en zij een langebaantoernooi. Ik denk dat je trots moet zijn op elke medaille die je haalt in jouw tak van sport. Het is geen wedstrijdje wie de meeste medailles haalt. Ik vind het een beetje onzinnig dat je dat erbij gaat halen. Het gaat er toch om dat wij nu een gouden medaille halen voor Nederland? Daar zijn we trots op. Dat Irene Schouten een medaille haalt in haar sport, is fantastisch. Maar wij halen hier nu goud."
Schouten heeft de laatste week nog twee kansen op een gouden medaille, op de ploegachtervolging en massastart. Voor Schulting resteert woensdag alleen nog de 1500 meter.