Koploper PSV wint bij AZ ook negende competitiewedstrijd

19 okt , 18:46 Voetbal
anp191024135 1
ALKMAAR (ANP) - PSV heeft ook de negende competitiewedstrijd van dit seizoen gewonnen. De uitwedstrijd tegen nummer 3 AZ eindigde in 2-1.
PSV speelde een groot gedeelte van het duel met een man meer. De Noorse verdediger David Møller Wolfe van AZ kreeg in de elfde minuut direct rood voor een overtreding op de doorgebroken Guus Til.
Luuk de Jong opende na een kwartier spelen van dichtbij de score. Halverwege de eerste helft verdubbelde Noa Lang de voorsprong. Kort voor het einde van de wedstrijd deed invaller Denso Kasius iets terug namens AZ.
Achter
Kort voor rust viel Jerdy Schouten bij PSV uit met een knieblessure. De Eindhovenaren spelen dinsdag in de Champions League tegen Paris Saint-Germain.
AZ heeft de laatste drie competitieduels verloren en staat nu 11 punten achter op PSV.