Slot speelt met Liverpool gelijk bij Arsenal, koppositie ManCity

27 okt , 18:48 Voetbal
anp271024123 1
LONDEN (ANP) - Coach Arne Slot heeft met Liverpool bij Arsenal voor het eerst dit seizoen gelijkgespeeld. De topper in het Emirates Stadium in Londen eindigde in 2-2.
Door het gelijkspel is Manchester City de nieuwe koploper. De ploeg van coach Pep Guardiola won zaterdag met 1-0 van Southampton en heeft 23 punten. Liverpool heeft er 22. Arsenal is derde met 18 punten.
Bukayo Saka opende de score in de 9e minuut voor Arsenal, waar Jurriën Timber een basisplaats had. De aanvaller van Arsenal werd met een lange pass aangespeeld door Ben White. Hij kapte zijn verdediger uit en schoot hoog in de korte hoek binnen. Liverpool, dat begon met Virgil van Dijk en Ryan Gravenberch, kwam snel weer op gelijke hoogte. Luis Díaz kopte bij een corner goed door op Van Dijk, die doelman David Raya met het hoofd kansloos liet. Arsenal leidde alsnog bij de rust. Mikel Merino kopte hard raak op een vrije trap van Declan Rice.
In de tweede helft zette Liverpool druk. Slot bracht na ruim een uur onder anderen Cody Gakpo in de ploeg. Met nog tien minuten te spelen rondde Mohamed Salah een snelle omschakeling via Trent Alexander-Arnold en Darwin Núñez af voor de 2-2.